Το Πηγαδάκι

Έξω Παναγίτσα Χαλκίδας

3.9

ΦΑΓΗΤΟ

ΣΕΡΒΙΣ

ΧΩΡΟΣ

ΑΞΙΖΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ;

συνολική βαθμολογία

Χρήστες

3.7

4.1

4.0

3.7

(βασισμένη σε 1 κριτική χρηστών και σε συμψηφισμό με εκείνη του menu4you)

menu4you

3.7

4.0

4.0

3.8

κριτικές

Κριστομπάλ

ΦΑΓΗΤΟ

3.7

Επισκέφθηκε το εστιατόριο τον Απρίλιο 2017

ΣΕΡΒΙΣ

ΧΩΡΟΣ

ΑΞΙΖΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ;

4.1

4.0

3.7

Κάποτε θρύλοι, μύθοι και έθιμα φερμένα από τα παλιά μας οδηγούσαν στα πηγάδια. Ιδίως αυτή την περίοδο την μετά του Πάσχα. Εκεί κρατούσε καλά τότε το έθιμο του κλύδωνα που οι παλαιότεροι γνωρίζουν καλύτερα. Εμείς βέβαια δεν μαζευτήκαμε εκεί για να κοιτάξουμε στο νερό κάποιου κυριολεκτικού πηγαδιού και να αναβιώσουμε έτσι το παλιό αυτό έθιμο. Βρεθήκαμε όμως στο Πηγαδάκι για να δοκιμάσουμε κάποιους από τους μεζέδες του. Ο χώρος από μόνος του ιδιαίτερα ζεστός και πραγματικά γουστόζικος. Είναι κάποιες γωνιές που σε κρατούν εκεί για αρκετή ώρα αφού το μάτι δεν κουράζεται να βλέπει τριγύρω. Πολλά αντικείμενα σε ράφια στους τοίχους, έντονο το χρώμα του παλαιού, και αρκετά αντικείμενα οικιακής χρήσης των χωριάτικων σπιτιών σε έναν σωστά φωτισμένα χώρο.

Στα φαγητά πήραμε ένα κοτόπουλο του χωριάτη με πολύ καλή σος και καραμελώμενα κρεμμύδια που μπορεί να μην ήταν ιδιαίτερα νόστιμο αλλά σίγουρα ήταν ιδανικό για το βούτηγμα του ψωμιού, επίσης μπεκρή μεζέ που περιείχε ποικιλία από κομματάκια λευκού και κόκκινου κρέατος και λουκάνικου και αυτό μέτριο ως προς τη γεύση. Αυτό που μας έκανε θετική εντύπωση ήταν το Μαντί,(πένες γιαούρτι, κιμάς σουτζούκι) ένα καθαρά προσφυγικό φαγητό που είχα χρόνια να δοκιμάσω και που με έκανε να αναπολήσω παλιότερες όμορφες στιγμές συνεστίασης. Οι μερίδες ιδιαίτερα μεγάλες και ικανοποιητικές τόσο στα φαγητά όσο και στην ανάμεικτη σαλάτα που παραγγείλαμε. Το τυροπιτάρι μέτριο. Το κρασάκι κόκκινο ξηρό από τα πολύ ωραία κρασιά που έχουμε πιεί. Στο τέλος με το λογαριασμό μία πολύ ευχάριστη έκπληξη ήρθε να μας γλυκάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το μπισκοτόγλυκο που δοκιμάσαμε ήταν όλα τα λεφτά και μάλιστα χειροποίητο από το μαγαζί, γλυκό που θα ζήλευε το καλύτερο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής στην περιοχή. Για όλα αυτά πληρώσαμε κατι λίγο παραπάνω απο τριάντα ευρώ τιμή λογικότατη αν συνυπολογίσεις και τις πλούσιες μερίδες.

74%

81%

80%

75%

μεζεδοπωλείο

Εκπροσωπούμενη σελίδα του εστιατορίου

Αρχική

Εστιατόρια

ανά περιοχή

Εστιατόρια

ανά είδος

Follow

Εδώ οι καλοφαγάδες μοιράζονται με ευπρέπεια και ειλικρίνεια τις πραγματικές τους εμπειρίες απο τα εστιατόρια που επισκέφτηκαν

© 2018 www.menu4you.gr