Της Αργυρώς

Χαλκίδα

3.8

ΦΑΓΗΤΟ

ΣΕΡΒΙΣ

ΧΩΡΟΣ

ΑΞΙΖΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ;

συνολική βαθμολογία

Χρήστες

4.0

3.9

3.9

3.6

(βασισμένη σε 5 κριτικές χρηστών και σε συμψηφισμό με εκείνη του menu4you)

menu4you

3.8

4.0

3.7

3.9

κριτικές

Ασημίνα Ι.

Επισκέφθηκε το εστιατόριο τον Νοέμβρη 2019

ΦΑΓΗΤΟ

3.9

ΣΕΡΒΙΣ

ΧΩΡΟΣ

ΑΞΙΖΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ;

3.9

3.8

3.8

Δεν είναι η πρώτη φορά που καθόμαστε στην Αργυρώ. Όλα όπως πάντα. Όμορφος χώρος, συμπαθητικά φαγητά, καλές μερίδες, πολύ καλές τιμές. Το κρασί πρέπει να φτιάξει, η γεύση του χοντροκομμένη, υπολέιπεται λεπτότητας και ραφιναρίσματος. Τα τραπέζια είναι πολύ στριμωχτά, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό μιας και προσθέτει στο γενικά ζεστό κλίμα που δίνει το μαγαζί με το στήσιμό του.

Αναστασία

Επισκέφθηκε το εστιατόριο τον Απρίλιο 2019

ΦΑΓΗΤΟ

ΣΕΡΒΙΣ

ΧΩΡΟΣ

ΑΞΙΖΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ;

4.0

3.8

3.8

3.7

Πήγαμε μια βροχερή βραδιά σαββάτου αφού είχαμε προνοήσει να κάνουμε κράτηση προς το μεσημέρι. Σαββατοκύριακο χωρίς κράτηση ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να βρεις στης Αργυρώς.

Το μενού σχετικά μικρό σε επιλογές όμως πολύ φθηνά τα πιάτα οπότε μπορείς να δοκιμάσεις σχεδόν τα πάντα. Το φιλέτο κοτόπουλο και η χοιρινή σταυλίσια μπριζόλα πραγματικά τιτάνιων διαστάσεων. Το γεμιστό μπιφτέκι μεγάλο κι εκείνο και νοστιμότατο, και το ριζότο κοτόπουλο απίθανο. Το κρασί το ημίγλυκο μπορώ να πω αρκετά καλό. Μόνο ένα θα παρακαλέσω τη διεύθυνση του μαγαζιού αν τυχαίνει και διαβάζει τις κριτικές εδώ στο site αυτό. Να κάνει κάτι με την πόρτα που οδηγεί στις τουαλέττες. Εννοώ να βάλει κάποιον μηχανισμό στην πόρτα να κλείνει αυτόματα μολις μπεί ή βγει κάποιος, όπως δηλαδή στα σαλούν, γιατί πρώτον έρχεται πολύ κρύο στα τραπέζια που βρίσκονται εκεί κοντά, κι έπειτα δεν είναι και ό,τι καλύτερο να τρως ακριβώς δίπλα σε μια ανοιχτή πόρτα που οδηγεί στις τουαλέττες. Από την άλλη βέβαια θα όφειλαν οι ίδιοι άνθρωποι που μπαινοβγαίνουν να φροντίζουν να την κλείσουν αλλά είπαμε... ποιός έχασε τους τρόπους του για να τους βρουν εκείνοι;

Ζωρζ

ΦΑΓΗΤΟ

4.0

Επισκέφθηκε το εστιατόριο τον Ιανουάριο 2019

ΣΕΡΒΙΣ

ΧΩΡΟΣ

ΑΞΙΖΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ;

3.9

3.9

3.3

Δε γράφω εδώ την κριτική για τα γενικώς ωραία φαγητά και την συμπαθητική ατμόσφαιρα του μεζεδοπωλείου αλλά για να στιγματίσω τη νοοτροπία και τον οπισθοδρομισμό που μας διακατέχει ως λαό. Και για την αδράνεια και απραξία μας εκεί που πρέπει να δράσουμε, κάτι που μας χαρακτηρίζει παγκοσμίως ως έθνος. Εξηγούμαι:

 

Παρέα τριών ατόμων καθόμαστε στο κέντρο του μαγαζιού. Δυο τραπέζια πιο πέρα, ζευγάρι δείχνει να απολαμβάνει την επίσκεψη στο μεζεδοπωλείο. Με ποιόν τρόπο; Με το να τυλίγει και να ανάβει ο καλοντυμένος και φαινομενικά αβρός τύπος το ένα τσιγάρο μετά το άλλο. Με αργές κι εκλεπτυσμένες κινήσεις πιστεύοντας μαλλον ότι όλοι τον κοιτούν και τον θαυμάζουν για το εκλεπτυσμένο savoir vivre που νομίζει ότι εκπέμπει. Δεν μπορώ να σας κρύψω ότι ήμουν έτοιμος να ορμήσω.

Πάμε παρακάτω.

Είκοσι λεπτά μετά, καθώς έχει έρθει το φαγητό μας και προσπαθούμε να το απολαύσουμε, μπαίνει μια μεγάλη παρέα 10 ανθρωποειδών πλασμάτων με χέρια και πόδια, που περπατούν στα δυο. Μισά αρσενικά, μισά θηλυκά. Και κάθονται ακριβώς δίπλα μας. Με το που ακουμπούν τα οπίσθιά τους στις καρέκλες, δυο από την παρέα ανάβουν τσιγάρο. Δίπλα μας. Ο καπνός απευθείας πάνω μας. Αυτός ο καπνός δηλαδή που έχει κατέβει στα πνευμόνια τους, έχει ανέβει πάλι πίσω κι εκπέεται πάνω στη μούρη μας. Με στυλ. Με απόλαυση. Να ξεφυσιέται από τα στόματα των πλασμάτων έχοντας γύρει ελαφρά το κεφάλι τους προς τα πίσω ώστε να ενισχυθεί η απόλαυση. Το αίμα μέσα μου ξεκινά να βράζει και η ροή του αρχίζει να θυμίζει καταρράκτη. Καρφώνω έντονα τον αρχηγό των πλασμάτων, το κυρίαρχο αρσενικό που καπνίζει, ώστε να καταλάβει σ' εκείνη την διεθνή γλώσσα όπου δεν εκφράζεσαι με λέξεις αλλά με υπονοούμενα, ότι ενοχλεί. Το βλέπει και το αγνοεί.

Μη θέλοντας να φτάσουμε στα άκρα, γνωρίζοντας ότι η μια κουβέντα φέρνει την άλλη, καλούμε το σερβιτόρο να επιβάλει την τάξη. Να επιβάλει δηλαδή το αυτονόητο, το νόμιμο, εκείνο που μέσα στο ίδιο το μαγαζί υπάρχει ως απαγορευτική πινακίδα σε τρια-τέσσερα σημεία του. Ο σερβιτόρος πηγαίνει πρώτα στο αβρό πλάσμα στο βάθος, το οποίο δείχνει να κατανοεί τη γλώσσα των ανθρώπων και σβήνει το τσιγάρο. Έρχεται τώρα το γκαρσόνι στην αγέλη δίπλα μας. Τους παρακαλεί να σβήσουν τα ρημάδια τους, λέγοντας ότι ενοχλεί κάποιους. Φυσικά εδώ διαπράττει το ίδιο το γκαρσόνι μέγα λάθος. Τι θα πει ενοχλεί κάποιους; Μας χρήζει ένοχους για κάτι; Είμαστε οι παράξενοι που δυστυχώς πρέπει να μας ανεχτούν οι διπλανοί μας όσο θα βρισκόμαστε ακόμα μέσα στο μαγαζί; Ανεπίτρεπτο από την πλευρά του μαγαζιού. Πάμε παρακάτω.

Ο αρχηγός των πλασμάτων κουνάει αδιάφορα το κεφάλι στις κουβέντες του σερβιτόρου, λέγοντας ταυτόχρονα σε σπαστά ανθρώπινα "ναι, ναι, ναι". Και αγνοεί και το γκαρσόνι. Σα να μην του είπαν τίποτα, συνεχίζει να ξεφυσά την αρρώστεια πάνω μας. Σε τρια λεπτά το γκαρσόνι ξαναέρχεται και τα παρακαλεί πάλι να σβήσουν τα τσιγάρα. "Ναι, ναι, σίγουρα" μουρμουρίζουν εκείνα. Φευγει το γκαρσόνι. Έρχεται μια κυρία από ένα άλλο τραπέζι όπου είχε και τα παιδιά της, τη γράφουν κι εκείνη. Αρχίζουμε να σκεφτόμαστε σοβαρά στην παρέα ότι θα έχουμε άσχημα ξεμπερδέματα. Κι εκεί πάνω, αρχίζουν και τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας με τα αδέσποτα να ανάβουν σχεδόν όλα τσιγάρο. Για σπάσιμο. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή τυχαίνει να καταφθάνουν μέσα από την κουζίνα τα σερβιτόρια με τα πιάτα ανά χείρας με τις κροκέτες για το τραπέζι των πλασμάτων. Με το που ακουμπούν τα πιάτα στο τραπέζι τους, ένα-ένα συνεννοημένα τα μέλη της συντροφιάς των αδέσποτων σηκώνονται, παίρνουν τις τσάντες τους και τις προβιές τους και κατευθύνονται προς την έξοδο. Με ειρωνία, σαρκασμό αλλά και αυτοθαυμασμό. Την "έφεραν" στο μαγαζί που έχασε εισπράξεις 10 πελατών, την "έφεραν" στους παράξενους ενοχλητικούς όπως εμείς, υποχρεώνοντάς μας να ...ζήσουμε το υπόλοιπο της παραμονής μας στο μαγαζί χωρίς την αξιοσημείωτη κι επιβλητική παρουσία τους.

 

Λοιπόν παιδιά, αυτό το παραμυθάκι με το τσιγάρο στους δημόσιους χώρους πρέπει να τελειώνει. Μη μας βάζετε να σφαζόμαστε με τους άλλους. Ισχύει ή δεν ισχύει ο νόμος; Υπάρχουν ή δεν υπάρχουν πρόστιμα; Ως μαγαζιά είσαστε ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να προστατεύσετε τους πελάτες σας, να μη δημιουργείτε έριδες ανάμεσά τους και κυρίως πριν έρθουμε στο μαγαζί σας να μας πληροφορείτε αν πρόκειται να ρουφάμε την αρρώστεια από τα πνευμόνια του διπλανού ή όχι ώστε να ξέρουμε που θα πάμε.

Δε θα ξεχάσω φίλο μου που πήγε πρόσφατα στην Αγγλία και μου εξιστορούσε πως δεν μπορούσε να βρει μέρος να ανάψει ένα και μόνο τσιγάρο. Στο σπίτι που επισκέφτηκε φίλους δεν τον άφηναν, στο ξενοδοχείο το ίδιο, στο μπαρ που πήγε για ποτό το ίδιο, στην καφετέρια και στο εστιατόριο, παρομοίως. "Πήγα, μου λέει ο άνθρωπος, στο γήπεδο να δω την Τότεναμ και να καπνίσω επιτέλους ένα τσιγάρο, και με το που ανάβω, μου λένε ότι απαγορεύεται και το σβήνω αμέσως". 50 χιλιάδες θεατές στο γήπεδο, κανένας να καπνίζει. Κι εδώ ο δικός μας ξεφυσούσε με στύλ πάνω από τα πιάτα μας και μας θεωρούσαν και παράξενους. Κάντε τις αναλογίες. Πόσα είπατε; Εκατό χρόνια πίσω; Διακόσια και βάλε. Αν δεν είχαμε και τους αρχαίους να μας ανεβάζουν κάθε λίγο στο διεθνές χρηματιστήριο πολιτισμού, πάτο παγκοσμίως θα πιάναμε. Δεν έχουμε ταίρι. Έλλλλα μωρρρεεε τώρα,...δε βαριέεεεσαι....

 

Νίκη (Τρίπολη)

ΦΑΓΗΤΟ

4.0

Επισκέφθηκε το εστιατόριο την 11-02-2017

ΣΕΡΒΙΣ

ΧΩΡΟΣ

ΑΞΙΖΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ;

4.1

3.8

4.0

Είκοσι τρεις ώρες στη Χαλκίδα και ήταν αρκετές για να προλάβω να πιω καφέ δίπλα στα ανταριασμένα «τρελά» νερά της και να δοκιμάσω τα δύο άκρα της ελληνικής κουζίνας: κλασσική ταβερνούλα και θαλασσινά…

Στης Αργυρώς πήγαμε Σάββατο μεσημέρι, αργούτσικα, σε ένα ζεστό μικροσκοπικό χώρο, ασφυκτικά γεμάτο μέσα έξω, με φολκλόρ πινελιές και χαμογελαστό προσωπικό παρά τον υπερβολικό φόρτο εργασίας. Κλασσικό κουτούκι με απίθανα μεγάλη λίστα φαγώσιμων.

Παραγγείλαμε τυροπιτάρι (με ανοιγμένο στο χέρι φύλλο), κολοκυθοκεφτέδες (άρτι αφιχθέντες απ το τηγάνι!), πατατούλες τηγανιτές (οκ…), ριζότο με κοτόπουλο (ουάου!) και σνίτσελ αλά κρεμ (νοστιμότατο!). Όλα αυτά τη συνοδεία κόκκινου ξηρού κρασιού, χωρίς όμως αρώματα και προσωπικότητα.

Ειλικρινά καλό φαγητό με ακόμα πιο εντυπωσιακές τιμές! 3 ευρώ η μερίδα οι κολοκυθοκεφτέδες??? Εντάξει, μικρή η ποσότητα, πλην όμως επειδή ακριβώς προσφέρουν φτηνά πιάτα, έχεις τη δυνατότητα να δοκιμάσεις τον μισό κατάλογο σε μία επίσκεψη!

Πολλά μπράβο και στο ταχύτατο σέρβις.

Εύκολο και το παρκάρισμα παρά την κοσμοσυρροή. Θα ξανάρθω, θα ξαναπάμε…

Ιαβέρης

ΦΑΓΗΤΟ

3.9

Επισκέφθηκε το εστιατόριο την 04-06-2014

ΣΕΡΒΙΣ

ΧΩΡΟΣ

ΑΞΙΖΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ;

3.7

3.9

3.7

Ένα πολύ καλό μαγαζί που συνδυάζει πολλά πράγματα που λείπουν από τη Χαλκίδα γι αυτό και συνήθως το βλέπω να γεμίζει από κόσμο.

Κατ' αρχάς, είναι φθηνό. Η πλειοψηφία των πιάτων του είναι στα 3 ευρώ ενώ οι σαλάτες του κυμαίνονται στο 1,50.

Ψητά, μαγειρευτά, όλα εύγευστα, αν και προσωπικά θα τα προτιμούσα λίγο πιο αλμυρά και πικάντικα. Πιθανόν να τα φέρνουν έτσι για τους ανθρώπους με πίεση και όποιος θέλει προσθέτει αλατοπίπερα κατά βούληση.

Η ατμόσφαιρα είναι πάρα πολύ καλή, όπως επίσης και το ντεκόρ. Απλό, παρεϊστικο και ζεστό μαγαζί με πέτρα παντού, ξεφεύγει αρκετά από το κιτς στυλ των περισσοτέρων αντίστοιχων μαγαζιών της πόλης. Επίσης είναι το είδος του μεζεδοπωλείου όπου αν έχεις στο σπίτι κιθάρα την παίρνεις, πιάνεις ένα τραπέζι σε μια γωνιά με την παρέα σου και συνοδεία κρασιού και μεζέ τραγουδάς απαλά και όμορφα προσθέτοντας επιπλέον συν στην ήδη ζεστή ατμόσφαιρα (αυτό έγινε άλλωστε και στη δική μας επίσκεψη χθες βράδυ).

Εκείνο που δεν μου άρεσε ιδιαίτερα ήταν ότι οι ποσότητες του φαγητού στα πιάτα δεν ήταν ικανοποιητικές, αλλά ίσως αυτό είναι ένα αντίτιμο που πρέπει να πληρώσεις για όλα τα άλλα που σου προσφέρει. Επίσης το κρασί του, το ροζέ που δοκιμάσαμε, δεν ήταν το κάτι άλλο.

Το προσωπικό ευγενικό και το σέρβις γρήγορο. Το πάρκινγκ εύκολο.

78%

79%

76%

75%

εστιατόριο

Click εδώ για την ιστοσελίδα του εστιατορίου

Αρχική

Εστιατόρια

ανά περιοχή

Εστιατόρια

ανά είδος

Follow

Εδώ οι καλοφαγάδες μοιράζονται με ευπρέπεια και ειλικρίνεια τις πραγματικές τους εμπειρίες απο τα εστιατόρια που επισκέφτηκαν

© 2018 www.menu4you.gr