Πάνθεον

Χαλκίδα

3.3

ΦΑΓΗΤΟ

ΣΕΡΒΙΣ

ΧΩΡΟΣ

ΑΞΙΖΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ;

συνολική βαθμολογία

Χρήστες

3.3

3.0

3.1

3.0

(βασισμένη σε 2 κριτικές χρηστών και σε συμψηφισμό με εκείνη του menu4you)

menu4you

3.8

3.3

3.6

3.7

κριτικές

Τάκης Φωτέλης

ΦΑΓΗΤΟ

3.2

Επισκέφθηκε το εστιατόριο την 08-05-2014

ΣΕΡΒΙΣ

ΧΩΡΟΣ

ΑΞΙΖΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ;

3.0

3.0

3.2

Πριν κατέβω στη Χαλκίδα για να πάμε κάπου να τσιμπήσουμε κάτι απλό σε πίτσα πριν το ποτό, έκανα μια έρευνα στο ίντερνετ κι έπεσα και στην ιστοσελίδα του Πάνθεον. Διάβασα μερικά ωραία πραγματάκια, είδα και τις επαγγελματικές φωτογραφίες και είπα "ναι, εδώ θα την πάω, θα την ευχαριστήσω ."

 

Φτάνοντας στη Χαλκίδα και βρίσκοντας τραπεζάκι στο Πάνθεον, ήταν σα να μπήκα σε άλλο μαγαζί. Έψαχνα να βρω τις γωνίες από όπου ήταν τραβηγμένες οι καταπληκτικές αυτές φωτογραφίες του site. Τίποτα. Ε βρε τι σου κάνει η τεχνολογία και ένας καλός φωτογράφος είπα μέσα μου.

 

Έψαχνα να βρω τα περίφημα (όπως λέει στην ιστοσελίδα) ΕΠΙΠΛΑ που επιλέχθηκαν από παλαιοπωλεία της Ελλάδας και του Marais του Παρισιού. Περίμενα να δω ξεχωριστά ΕΠΙΠΛΑ διάπαρτα από δω κι από εκεί, εκλεπτισμένα κομμάτια, σπάνια, που δεν τα βρίσκεις οπουδήποτε, γι αυτό πρέπει να πας στο Παρίσι, στο... Marais πχ. Μάλιστα. "ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΟΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ MARAIS ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ", για να νομίζει κάτι σπουδαίο η πλέμπα, ο λαός, ο απλός ο άνθρωπος. Να εντυπωσιαστούν οι επαρχιώτες Χαλκιδαίοι. Όπως έκανε και ο Κολόμβος που εντυπωσίαζε τους Ινδιάνους δείχνοντάς τους καθρεφτάκια. Από το Marais, σου λέει! Πω πω πω. Χλίδα!...

 

Κι έπειτα, το θεϊκό: το industrial chic style (όπως λέει η ιστοσελίδα). Πω πω πω. Εντυπωσιακό!! Σικ στάιλ!! Φοβερό, ένα Σικ στάιλ στην παραλία της Χαλκίδας!!!

Τώρα βέβαια πως γίνεται, χώρος χλιδάτος, industrial chic style που να παίζει κάποια στιγμή που βράδιασε ελληνικούρες με γυναικείες αγριοφωνάρες που να ακούγονται μέχρι το μαγαζί με τα τσιγάρα πάνω στο δρόμο (όπου πετάχτηκα να πάρω καπνό), δεν ξέρω τι σόι χλίδα είναι αυτή. Φέρνω στο μυαλό μου το Marais στο Παρίσι όπου πηγαίναμε πολλές φορές για καφέ ή για να φάμε φαλάφελ στα εβραϊκά μαγαζιά και από την άλλη φέρνω ταυτόχρονα στο μυαλό μου το Πάνθεον με τα εκπαιδευμένα γκαρσόνια να σερβίρουν με δήθεν εκλεπτισμένο τρόπο τα κρασιά στα ποτήρια μας και ταυτόχρονα να γκαρίζει η αγριοφωνάρα της τραγουδίστριας μέχρι τον επάνω δρόμο και να βαράνε τα μπιτς. Τι κιτς θεέ μου. Ευτυχώς αργότερα η μουσική ηρέμησε και άρχισαν να παίζουν σωστό chill out πρόγραμμα.

 

Αποφάσισα να γράψω την κριτική μου για το Πάνθεον, όχι τόσο για να παραπονεθώ για τις τιμές του (οι οποίες είναι σχετικά τσιμπημένες) ή για να εξυμνήσω την ποιότητα του φαγητού του και των κρασιών του (η οποία είναι αρκετά καλή), αλλά για να δείξω ότι εκείνες ακριβώς οι νοοτροπίες που μας οδήγησαν ως χώρα στην αυτοκαταστροφή μας (υπέρμετρη φλυαρία, ημιμάθεια και επαρχιοτικονεοπλουτισμός ) δε θα μας εγκαταλείψουν μάλλον ποτέ ως λαό, πόσο πιο πολύ όταν ακόμα και σήμερα δείχνουμε να άπολαμβάνουμε να τα ενσωματώνουμε με ευχαρίστηση και με ζήλο στην καθημερινότητά μας...

 

Το Πάνθεον είναι ένα μαγαζί που δείχνει να έχει πρόθεση για κάτι καλό και ξεχωριστό στη Χαλκίδα, αρκεί να αφήσει σωπηλά τους άλλους να μιλούν γι αυτό και να σταματήσει αυτό το δήθεν που δείχνει να το διαποτίζει από άκρη σε άκρη. Να πάψει να περιαυτολογεί, όπως το κάνει στην ιστοσελίδα του, περί -πραγματικά- ανέμων και υδάτων.

Panos K.

ΦΑΓΗΤΟ

3.3

Επισκέφθηκε το εστιατόριο την 13-06-2013

ΣΕΡΒΙΣ

ΧΩΡΟΣ

ΑΞΙΖΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ;

2.9

3.2

2.9

Σχετικά όμορφο μαγαζί, κυρίως όμως μέσα. Καθίσαμε πριν από λίγες μέρες στο Πάνθεον με το έτερον ήμιση για να τσιμπήσουμε κάτι σε πίτσα μιας και είχαμε ακούσει καλά λόγια για την πίτσα τους από φίλους. Καθίσαμε έξω καθώς έμπαινε η νύχτα.

 

Πήραμε μια μικρή ποικιλία τυριών, μια πίτσα με προσούτο και δυο ποτήρια λευκό κρασί. Τα τυριά του μου άρεσαν, η πίτσα του όμως αν και νόστιμη μου φάνηκε υπερβολικά λεπτή. Η κοπελιά δίπλα μου δεν είχε πρόβλημα.

 

Ο χώρος έξω δεν μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, ας είναι καλά όμως το ότι το μαγαζί βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα της παραλίας και στο ηλιοβασίλεμα είναι το κάτι άλλο. Εντάξει, μέσα είναι πολύ πιο όμορφα αλλά μου φάνηκε μικρός ο χώρος. Αυτό που δεν μου άρεσε και που απ΄οτι μου είπε ένας φίλος αρχιτέκτονας αντιβαίνει τους κανόνες αισθητικής στις διαρυθμίσεις χώρων εστιατορίου και που πρέπει να το προσέξουν είναι ότι οι αντρικές τουαλέττες είναι φάτσα με τους καθήμενους μέσα, δηλαδή δεν "παγκιάζει" κάπου, δεν υπάρχει δηλ. ένας τοίχος που να στρίβει για την τουαλέττα. Μόλις ανοίγεις την πόρτα να βγείς από την τουαλέττα, βρίσκεσαι φάτσα με τους θαμώνες. Κι επίσης, στις αντρικές τουαλέττες που επισκέφτηκα, ο χώρος που κάνεις την ανάγκη σου και ο χώρος του νιπτήρα όπου θέλει κάποιος να πλύνει απλώς τα χέρια του είναι ενιαίος. Δε χωρίζονται με κάτι, έτσι με το που μπαίνει κάποιος στην αντρική τουαλέττα, μπαίνει ταυτόχρονα και στο χώρο που κάνεις πιπί σου. Τέλος πάντων, μικρό το κακό, έχουμε κάνει και φαντάροι.

 

Τα γκαρσόνια τυπικά και λιγομίλητα, βρίσκω μάλιστα παραπάνω απ΄ότι θα έπρεπε. Μου φάνηκε καθώς τα παρατηρούσα να παίρνουν παραγγελίες από τον κόσμο, ότι κάτι είχαν μέσα τους που τα προβλημάτιζε. Μπορεί και να ταν ιδέα μου, δεν παίρνω όρκο.

 

Οι τιμές τώρα μου φάνηκαν αρκετά τσιμπημένες για μια πόλη σαν τη Χαλκίδα και μάλιστα σε περίοδο κρίσης.

Μια μικρή ποικιλία τυριών, μια πίτσα προσούτο και δυο ποτήρια λευκό κρασί κάπου στα 17 ευρώ... το άτομο! Εντάξει παιδιά, δεν καθίσαμε και στον πύργο του Άϊφελ...

71%

63%

67%

67%

bar-restaurant

Εκπροσωπούμενη σελίδα του εστιατορίου

Αρχική

Εστιατόρια

ανά περιοχή

Εστιατόρια

ανά είδος

Follow

Εδώ οι καλοφαγάδες μοιράζονται με ευπρέπεια και ειλικρίνεια τις πραγματικές τους εμπειρίες απο τα εστιατόρια που επισκέφτηκαν

© 2018 www.menu4you.gr