"

Δε θα έγραφα κριτική αν δεν είχα επισκεφτει το μαγαζί τρεις φορές τον τελευταίο μήνα. Παρατήρησα λοιπόν ότι αν έγραφα κριτική για την πρώτη από αυτές τις τρεις φορές θα ήταν ακριβώς ίδια και για τη δεύτερη κι ακριβώς ίδια και για την τρίτη φορά. Μέχρι κεραίας. Ούτε λέξη πάνω ούτε λέξη κάτω. Και όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας, "σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση".

 

Με δυο λέξεις: ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ. Κι αν ήθελα να προσθέσω άλλη μια λέξη δε θα ήταν άλλη από το "ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟΣ" μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Κι όλα αυτά εν έτη 2016, σε μια Ελλάδα που ψάχνει μέσω του ανταγωνισμού να βρει τα βήματά της και προσπαθεί να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες της.

Εξηγούμαι:

Τα θετικά: ευρύχωρο περιβάλλον, καλή σχετικά η μερίδα γύρος αν και αρκετά στεγνός, πρώτο το λευκό του κρασί.

Πάμε στην πίσω όψη του νομίσματος: κιτς ντεκόρ, ίχνος μουσικής για συνοδεία γεύματος (μούγκα, τρως κι ακούς τα ποδοβολητά εκείνων που έρχονται να πάρουν για το σπίτι), μικροσκοπικά καλαμάκια (δυο δικά του καλαμάκια, τουλάχιστον στις τρεις φορές που πήγαμε εμείς, αν τα βάλεις δίπλα σε ένα καλαμάκι άλλων ψησταριών, ε το ίδιο πράγμα). Στεγνά τα κρέατά του. Οι πατάτες του άχυρο και έτοιμες της σακούλας. Και το κυριότερο: ΒΛΑΧΟΕΠΑΡΧΙΩΤΙΣΜΟΣ που διαποτίζει τη λειτουργία του μαγαζιού από τη μια του άκρη στην άλλη. Τι εννοώ μ΄αυτό:

Μπαίνεις, κάθεσαι και όταν σε πάρουν χαμπάρι έρχονται να σου στρώσουν το τραπέζι. Το πρώτο που θα σου φέρουν στο τραπέζι αφού σου πάρουν την παραγγελία μαντέψτε τι είναι. Κάτι που δεν το έχεις παραγγείλει. Ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό. Δεν ξέρω ποιος το ξεκίνησε αυτό το ΕΘΙΜΟ στη Χαλκίδα, πάντως πρέπει να έπιασε στους κουτοχαλκιδαίους, μιας και το υιοθέτησαν σχεδόν όλα τα μαγαζιά. Σημειωτέον ότι όσες φορές τρώω στην Αθήνα (πέραν μιας εξαίρεσης) κανείς δε σου φέρνει για να σου χρεώσει ένα νερό που δεν παράγγειλες. Αν εγώ θελήσω εμφιαλωμένο, σου το παραγγέλνω. Και μου το φέρνεις. Και το πληρώνω, γιατί υπολογίζω εγώ τα οικονομικά μου όχι εσύ. Έτσι λέει η λογική.

Πάμε παρακάτω.

Σου ζητάω κάποια στιγμή ένα μπουκάλι μπύρα. Τι κάνεις εσύ ως σερβιτόρος; Ανοίγεις την πόρτα ενός ντουλαπιού που λέγεται ψυγείο, βγάζεις το μπουκάλι και μου το κουβαλάς. Φαντάζομαι δε θέλεις περισσότερο από είκοσι λεπτά για να το κάνεις αυτό. Γιατί λοιπόν δεν το κάνεις; Και περιμένω, περιμένω, περιμένω. Περιμένω να συνοδέψω το γύρο που τρώω με κρύα μπυρίτσα κι ο γύρος μου κρυώνει περιμένοντας την κρύα την μπυρίτσα. Είχε κόσμο και τα είχες χαμένα; Τρια τραπέζια ήταν όλα κι όλα κατηλλειμένα στο μαγαζί. Τέλος πάντων να δεχτώ ότι το ξέχασες. Σε φωνάζω, σου το ξαναλέω με ευγένεια κι εσύ φεύγεις να τη φέρεις χωρίς ίχνος ντροπής και χωρίς ένα ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ, βρε αδερφέ! Κι αφού αυτή τη φορά μου τη φέρνεις σε 10 δευτερόλεπτα, μου την παρατάς στο τραπέζι και φεύγεις στη μούγκα λες και δεν τρέχει τίποτα. Τι να πω, εντάξει δεν είσαι γεννημένος γι αυτή τη δουλειά, το καταλαβαινω, αλλά οι καλοί τρόποι στο δικό μου το χωριό δεν είναι προαιρετικοι.

Μετά βλέπεις το άλλο γκαρσόνι να περιφέρεται από τραπέζι σε τραπέζι (τρια τραπέζια με κόσμο όλα κι όλα) και να ρωτάει ποιος του χει παραγγείλει προηγουμένως την κοκα-κόλα που κρατάει στα χέρια. Τι να πω ρε παιδιά, δεν ήξερα ότι για να γίνεις γκαρσόνι ήθελες πιστοποιητικό πυρηνικού φυσικού! Κι επειδη την έχω κάνει χρόνια τη δουλειά να σημειώσω απλώς ότι ποτέ δεν πείστηκα ότι το κλαρινομαλλί, το μούσι και το τατουάζ είναι το κατάλληλότερο εφόδιο για την τέχνη του γκαρσονιού.

Ακόμα και για τον λογαριασμό έπρεπε να δούμε που βρίσκεται το γκαρσόνι, να το φωνάξουμε για να πληρώσουμε, να περιμένουμε 10 λεπτά, να το χει ξεχάσει, να το ξαναφωνάζουμε και αφού πληρώσουμε να καταφέρνουμε επιτέλους να...αποδράσουμε στον έξω κόσμο. Να σημειώσω ότι αν το μαγαζί ήταν φίσκα σε πελάτες θα είχαμε πολύ μεγάλη κατανόηση, αλλά βλέπετε τρια και μετά τέσσερα τραπεζάκια με μικρές παρεούλες ήταν όλη κι όλη η πελατεία. Κρίμα για το μαγαζί, ήμουν χρόνια πελάτης του. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το χάλασαν, γιατί τόσος ερασιτεχνισμός.

Τέλος πάντων. Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές...

Πελάτης: Στελάρας /   14.06.2016

Η πιο ψαγμένη κριτική πελάτη ως σήμερα στο menu4you

Το όνομα του εστιατορίου στο οποίο αναφέρεται ο πελάτης είναι στη διάθεση του αναγνώστη. Μπορείτε επίσης να το βρείτε στην κριτική του συγκεκριμένου εστιατορίου ανατρέχοντας στις σελίδες του site μας.

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ MENU4YOU

"

Αρχική

Εστιατόρια

ανά περιοχή

Εστιατόρια

ανά είδος

Follow

Εδώ οι καλοφαγάδες μοιράζονται με ευπρέπεια και ειλικρίνεια τις πραγματικές τους εμπειρίες απο τα εστιατόρια που επισκέφτηκαν

© 2018 www.menu4you.gr