Μετοχιάτης

Χαλκίδα

3.4

ΦΑΓΗΤΟ

ΣΕΡΒΙΣ

ΧΩΡΟΣ

ΑΞΙΖΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ;

συνολική βαθμολογία

Χρήστες

3.8

3.3

3.3

3.5

(βασισμένη σε 6 κριτικές χρηστών και σε συμψηφισμό με εκείνη του menu4you)

menu4you

3.7

3.3

3.3

3.5

κριτικές

Άννα Ζεν

ΦΑΓΗΤΟ

3.8

Επισκέφθηκε το εστιατόριο τον Νοέμβριο 2018

ΣΕΡΒΙΣ

ΧΩΡΟΣ

ΑΞΙΖΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ;

3.7

4.0

3.8

Εγώ το βρήκα βαρυφορτωμένο και πλουμιστό σαν χώρο. Το μάτι για τους καθήμενους στο χώρο δεν ξεκουράζεται άλλα αντιθέτως κουράζεται από τα όσα έχουν κρεμαστεί στους τοίχους. Τελικά ψητοπωλείο είναι η κάποια έκθεση αντίκας; Αντιπαρέρχομαι τα του χώρου σχόλια για να έρθω στις γεύσεις. Σουβλάκι καλαμάκι χοιρινό όχι χορταστικό, ίσως κινείται σύμφωνα με τα σημεία των καιρών και την κρίση η στα πρότυπα κάποιου διαιτολογίου. Το σέρβις χάνεται στον αχανή πλέον χώρο. Το κοτόπουλο του ψητό όμως παραδέχομαι ότι είναι ένα από τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει και το χοιρινό κοντοσούβλι ιδιαίτερα όταν συνοδεύεται από το σχετικά καλό κρασάκι του.

Στελάρας

ΦΑΓΗΤΟ

3.3

Επισκέφθηκε το εστιατόριο την 14-06-2016

ΣΕΡΒΙΣ

ΧΩΡΟΣ

ΑΞΙΖΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ;

2.0

2.5

3.0

Δε θα έγραφα κριτική αν δεν είχα επισκεφτει το μαγαζί τρεις φορές τον τελευταίο μήνα. Παρατήρησα λοιπόν ότι αν έγραφα κριτική για την πρώτη από αυτές τις τρεις φορές θα ήταν ακριβώς ίδια και για τη δεύτερη κι ακριβώς ίδια και για την τρίτη φορά. Μέχρι κεραίας. Ούτε λέξη πάνω ούτε λέξη κάτω. Και όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας, "σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση".

 

Με δυο λέξεις: ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ. Κι αν ήθελα να προσθέσω άλλη μια λέξη δε θα ήταν άλλη από το "ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟΣ" μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Κι όλα αυτά εν έτη 2016, σε μια Ελλάδα που ψάχνει μέσω του ανταγωνισμού να βρει τα βήματά της και προσπαθεί να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες της.

Εξηγούμαι:

Τα θετικά: ευρύχωρο περιβάλλον, καλή σχετικά η μερίδα γύρος αν και αρκετά στεγνός, πρώτο το λευκό του κρασί.

Πάμε στην πίσω όψη του νομίσματος: κιτς ντεκόρ, ίχνος μουσικής για συνοδεία γεύματος (μούγκα, τρως κι ακούς τα ποδοβολητά εκείνων που έρχονται να πάρουν για το σπίτι), μικροσκοπικά καλαμάκια (δυο δικά του καλαμάκια, τουλάχιστον στις τρεις φορές που πήγαμε εμείς, αν τα βάλεις δίπλα σε ένα καλαμάκι άλλων ψησταριών, ε το ίδιο πράγμα). Στεγνά τα κρέατά του. Οι πατάτες του άχυρο και έτοιμες της σακούλας. Και το κυριότερο: ΒΛΑΧΟΕΠΑΡΧΙΩΤΙΣΜΟΣ που διαποτίζει τη λειτουργία του μαγαζιού από τη μια του άκρη στην άλλη. Τι εννοώ μ΄αυτό:

Μπαίνεις, κάθεσαι και όταν σε πάρουν χαμπάρι έρχονται να σου στρώσουν το τραπέζι. Το πρώτο που θα σου φέρουν στο τραπέζι αφού σου πάρουν την παραγγελία μαντέψτε τι είναι. Κάτι που δεν το έχεις παραγγείλει. Ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό. Δεν ξέρω ποιος το ξεκίνησε αυτό το ΕΘΙΜΟ στη Χαλκίδα, πάντως πρέπει να έπιασε στους κουτοχαλκιδαίους, μιας και το υιοθέτησαν σχεδόν όλα τα μαγαζιά. Σημειωτέον ότι όσες φορές τρώω στην Αθήνα (πέραν μιας εξαίρεσης) κανείς δε σου φέρνει για να σου χρεώσει ένα νερό που δεν παράγγειλες. Αν εγώ θελήσω εμφιαλωμένο, σου το παραγγέλνω. Και μου το φέρνεις. Και το πληρώνω, γιατί υπολογίζω εγώ τα οικονομικά μου όχι εσύ. Έτσι λέει η λογική.

Πάμε παρακάτω.

Σου ζητάω κάποια στιγμή ένα μπουκάλι μπύρα. Τι κάνεις εσύ ως σερβιτόρος; Ανοίγεις την πόρτα ενός ντουλαπιού που λέγεται ψυγείο, βγάζεις το μπουκάλι και μου το κουβαλάς. Φαντάζομαι δε θέλεις περισσότερο από είκοσι λεπτά για να το κάνεις αυτό. Γιατί λοιπόν δεν το κάνεις; Και περιμένω, περιμένω, περιμένω. Περιμένω να συνοδέψω το γύρο που τρώω με κρύα μπυρίτσα κι ο γύρος μου κρυώνει περιμένοντας την κρύα την μπυρίτσα. Είχε κόσμο και τα είχες χαμένα; Τρια τραπέζια ήταν όλα κι όλα κατηλλειμένα στο μαγαζί. Τέλος πάντων να δεχτώ ότι το ξέχασες. Σε φωνάζω, σου το ξαναλέω με ευγένεια κι εσύ φεύγεις να τη φέρεις χωρίς ίχνος ντροπής και χωρίς ένα ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ, βρε αδερφέ! Κι αφού αυτή τη φορά μου τη φέρνεις σε 10 δευτερόλεπτα, μου την παρατάς στο τραπέζι και φεύγεις στη μούγκα λες και δεν τρέχει τίποτα. Τι να πω, εντάξει δεν είσαι γεννημένος γι αυτή τη δουλειά, το καταλαβαινω, αλλά οι καλοί τρόποι στο δικό μου το χωριό δεν είναι προαιρετικοι.

Μετά βλέπεις το άλλο γκαρσόνι να περιφέρεται από τραπέζι σε τραπέζι (τρια τραπέζια με κόσμο όλα κι όλα) και να ρωτάει ποιος του χει παραγγείλει προηγουμένως την κοκα-κόλα που κρατάει στα χέρια. Τι να πω ρε παιδιά, δεν ήξερα ότι για να γίνεις γκαρσόνι ήθελες πιστοποιητικό πυρηνικού φυσικού! Κι επειδη την έχω κάνει χρόνια τη δουλειά να σημειώσω απλώς ότι ποτέ δεν πείστηκα ότι το κλαρινομαλλί, το μούσι και το τατουάζ είναι το κατάλληλότερο εφόδιο για την τέχνη του γκαρσονιού.

Ακόμα και για τον λογαριασμό έπρεπε να δούμε που βρίσκεται το γκαρσόνι, να το φωνάξουμε για να πληρώσουμε, να περιμένουμε 10 λεπτά, να το χει ξεχάσει, να το ξαναφωνάζουμε και αφού πληρώσουμε να καταφέρνουμε επιτέλους να...αποδράσουμε στον έξω κόσμο. Να σημειώσω ότι αν το μαγαζί ήταν φίσκα σε πελάτες θα είχαμε πολύ μεγάλη κατανόηση, αλλά βλέπετε τρια και μετά τέσσερα τραπεζάκια με μικρές παρεούλες ήταν όλη κι όλη η πελατεία. Κρίμα για το μαγαζί, ήμουν χρόνια πελάτης του. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το χάλασαν, γιατί τόσος ερασιτεχνισμός.

Τέλος πάντων. Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές...

Ιαβέρης

ΦΑΓΗΤΟ

4.1

Επισκέφθηκε το εστιατόριο την 12-03-2016

ΣΕΡΒΙΣ

ΧΩΡΟΣ

ΑΞΙΖΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ;

3.9

3.3

3.8

Βασικά ο καλύτερος πίτα-γύρος-κοτόπουλο που έχω φάει. Νοστιμότατος και αρωματικότατος. Πολύ καλά και τα υπόλοιπά του. Το κρασί του μέτριο για τα γούστα μου. Το σέρβις ευγενικό και σχετικά γρήγορο. Το ντεκόρ άγουστο, όπως γράφουν και σε άλλο σχόλιο πιο κάτω, αλλά εντάξει, συνηθίζεις. Γενικώς από τις καλύτερες επιλογές για ψητά και γύρους. Προσοχή όμως, νομίζω σαββατοκύριακο είναι κλειστο. Τσεκάρετέ το πριν πάτε.

Ξένιος

ΦΑΓΗΤΟ

4.0

Επισκέφθηκε το εστιατόριο την 09-05-2014

ΣΕΡΒΙΣ

ΧΩΡΟΣ

ΑΞΙΖΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ;

3.6

3.7

3.8

Έχουμε και λέμε. Το ψητό κοτόπουλο από τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει, ξεχωριστό και πεντανόστιμο. Παραγγείλαμε και μισό κιλό κοκορέτσι το οποίο δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Καλή και η πίτα με κοτόπουλο. Για όλα αυτά και μια χωριάτικη σαλάτα και 3 μπύρες πληρώσαμε 33 ευρώ τα 3 άτομα. Καλό το σερβίρισμα και σχετικά ευχάριστο και γεμάτο από αντικείμενα περιβάλλον. Άνετο το παρκάρισμα κατά την βραδινή εκείνη ώρα που ήμασταν εκεί.

Κριστομπάλ

ΦΑΓΗΤΟ

4.0

Επισκέφθηκε το εστιατόριο την 02-06-2013

ΣΕΡΒΙΣ

ΧΩΡΟΣ

ΑΞΙΖΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ;

3.5

3.3

3.8

Παράδοση στις ψηστικές γεύσεις στο κρέας, το ψητοπωλείο του Μετοχιάτη συνεχίζει την παράδοση του μερακλίδικου και καλοψημένου μεζέ του παλιού μαγαζιού το οποίο στεγαζόταν στην πλατεία της Αγ Βαρβάρας.

 

Δοκιμάστε ψητό κοτόπουλο λέει πολλά στα πολύ πάνω και το κοντοσουβλι.

 

Ο χώρος είναι ζεστός και το ντεκόρ στους τοίχους με τα παλιά ραδιόφωνα φαίνεται ότι αρεσει. Οι τιμές χαρακτηρίζονται λογικές

Ζωρζ

ΦΑΓΗΤΟ

3.6

Επισκέφθηκε το εστιατόριο την 26-05-2013

ΣΕΡΒΙΣ

ΧΩΡΟΣ

ΑΞΙΖΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ;

3.4

2.8

3.3

Για να ξεκινήσω με τα καλά του ψητοπωλείου, θα αναφέρω την πολύ καλή γεύση των ψημένων στα κάρβουνα κρεατικών του και τη σχετικά γρήγορη εξυπηρέτηση ακόμα και σε στιγμές με μεγάλη κίνηση.

 

Τα παιδιά του προσωπικού ευγενέστατα και μάλιστα σε κάποια από τις επισκέψεις μας δεν μας χρέωσαν καν μια λανθασμένη παραγγελία, η οποία μάλλον δεν ακούστηκε καλά, και την οποία κρατήσαμε εντέλει και καταναλώσαμε παρά του ότι προσφέρθηκαν αμέσως και χωρίς καμιά μουρμούρα να μας την αντικαταστήσουν.

 

 

Τι δεν μου άρεσε τώρα.

Αν και η ατμόσφαιρα είναι σχετικά ζεστή το χειμώνα, η διακόσμηση είναι πολύ άνοστη, τουλάχιστον, για τα δικά μου γούστα. Εκατό πράγματα από εδώ κι από εκεί που απλώς δεν …κολλάνε μεταξύ τους. Η προσωποποίηση της έλλειψης γούστου. Τι πολυέλαιοι δίπλα σχεδόν στα κάρβουνα, τι μπάρες για ποτάκι δίπλα στα τραπέζια με τα τζατζίκια και τα κοψίδια, τι αυτοκινητάκια αντίκες περασμένων δεκαετιών πλάι στους καπνούς από τα σουβλάκια και τους γύρους… Πραγματικά, Ανακατωμένος ο Ερχόμενος. Τέλος πάντων, γούστα είναι αυτά.

 

Τέλος, σε σχέση με αυτά που καταναλώνω εκεί, θα ήθελα τις τιμές ελαφρώς πιο χαμηλές.

 

Κι ένα τελευταίο: δεν ξέρω τι είχε συμβεί εκείνο το απόγευμα προς βράδυ της Παρασκευής του Μαρτίου αλλά Παρασκευή βράδυ μια ψησταριά δεν ξεμένει ποτέ από σουβλάκι κοτόπουλο.

75%

66%

66%

70%

ψητοπωλείο

Εκπροσωπούμενη σελίδα του εστιατορίου

Αρχική

Εστιατόρια

ανά περιοχή

Εστιατόρια

ανά είδος

Follow

Εδώ οι καλοφαγάδες μοιράζονται με ευπρέπεια και ειλικρίνεια τις πραγματικές τους εμπειρίες απο τα εστιατόρια που επισκέφτηκαν

© 2018 www.menu4you.gr