Παντοπωλείον 1922

μεζεδοπωλείο

3.6

ΦΑΓΗΤΟ

ΣΕΡΒΙΣ

ΧΩΡΟΣ

ΑΞΙΖΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ;

συνολική βαθμολογία

Χρήστες

3.5

3.4

4.0

3.4

(βασισμένη σε 3 κριτικές χρηστών και σε συμψηφισμό με εκείνη του menu4you)

menu4you

3.7

3.8

3.8

3.8

κριτικές

50/50

ΦΑΓΗΤΟ

3.6

Επισκέφθηκε το εστιατόριο τον Ιανουάριο 2020

ΣΕΡΒΙΣ

ΧΩΡΟΣ

ΑΞΙΖΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ;

3.5

3.9

3.3

Ας όψεται που είναι όμορφα στην αυλή για να πας ροματζάδα ως ζευγαράκι. Κατά τα άλλα επιβεβαιώνω οσα αναφέρουν οι προλαλήσαντες.

Επίσης επιβεβαιώνω τη ρήση σχετικά με το καράβι που το σέρνουν..., Αλλιώς δε νομίζω ότι θα είχα ξαναπάει.

Βασίλης

ΦΑΓΗΤΟ

3.4

Επισκέφθηκε το εστιατόριο τον Ιανουάριο 2019

ΣΕΡΒΙΣ

ΧΩΡΟΣ

ΑΞΙΖΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ;

3.2

3.9

3.3

Δεν ξέρω γιατί το συγκεκριμένο κατάστημα, ενώ βρίσκεται σε καλό σχετικά σημείο, και ενώ είναι καλοστημένο αισθητικά έχει τόσα μα τόσα τρωτά που δεν ξέρω από που να αρχίσω και που να τελειώσω. Τυχαία βρεθήκαμε με την οικογένεια μου σε τραπέζι για μνημόσυνο. Δεν ξέρω αν ευθύνεται ότι είμαι ένας άνθρωπος που έχω επισκεφθεί κατά καιρούς πολλά μαγαζιά αυτού του τύπου για μέτρο σύγκρισης η αν φταίει η διάθεση της στιγμής. Πέρα από τη σχετική καθυστέρηση σερβιρίσματος του κυρίως πιάτου, ο σερβιτόρος από μία στιγμή και μετά έχασε στην κυριολεξία την μπάλα. Σου θύμιζε κάποιον που τυχαία εκείνη τη στιγμή πέρναγε απ έξω και φιλοτιμήθηκε να σερβίρει για πρώτη φορά. Για πρώτη φορά στη ζωή μου άρχισαν να μας σερβίρουν κυρίως πιάτο χωρίς πριν να ερωτηθούμε τι από τις υπάρχουσες επιλογές θα προτιμούσαμε. Τόσο στο δικό μας όσο και στα υπόλοιπα τραπέζια επικράτησε ένας χαμός και όλοι αλληλοκοιταζόντουσαν προκειμένου να καταλάβουν ποιος θα έτρωγε τι. Και η φαρσοκωμωδία συνεχίστηκε για πολύ ώρα, αφού στις κατ επανάληψη ερωτήσεις μου προς τον σερβιτόρο, η απάντηση που λάμβανα ήταν σαν να ερχόταν από προγραμματισμένο ρομπότ. "αυτό είναι το κυρίως πιάτο" μας έλεγε. Σερβίριζε δύο πιάτα σε τραπέζι δέκα ατόμων και πήγαινε στο επόμενο και σερβίριζε άλλα δύο-τρία και ούτω καθεξής. Όταν μετά από ώρα αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί, ζητώντας συγνώμη μας ρώτησε αν θέλουμε να μας φέρει κάτι από τις διαθέσιμες επιλογές προκειμένου να φάμε και να μην φύγουμε εν τέλει νηστικοί. Στο δια ταύτα όσων σερβιραν. Λαχανοντολμάδες χάλια μύριζε ο κιμάς κάπως. το τηγανόψωμο σκληρό καψαλισμένο και άγευστο. Στα υποτιθέμενα κυρίως πιάτα τα κεφτεδάκια ένα έφαγα και τα υπόλοιπα ούτε τα κοίταξα. Οι  πανσέτες και σκληρές και οι περισσότερες τους είχαν αρπάξει σε μεγάλο βαθμό (εγώ προσωπικά δεν θα τις σέρβιρα κάν). το μόνο που μπορώ να ξεχωρίσω και το καταθέτω κατά την άποψη μου ήταν το φιλέτο κοτόπουλο παρά το ότι το είχαν εμποτίσει καθ ολοκληρίαν στο σαφράν. Ήταν νόστιμο και ιδιαίτερα μαλακό. Το κόκκινο κρασί μέτριο. Όσο για επιδόρπιο που επιτέλους ερωτηθήκαμε αν θα παίρναμε, σερβιραν ραβανί και χαλβά σιμιγδαλένιο. Το ραβανί ήταν πολύ καλό, αλλά στο χαλβά δεν ξέρω τι θα πώ. Καταρχήν δεν κατάλαβα τι χαλβάς ήταν. Μύριζε τόσο περίεργα αλλά και άσχημα που δεν μπορούσα να καταλάβω έστω τα υλικά του. Μετά από αυτή την εμπειρία δεν μπορώ να πώ ότι άξιζε η επίσκεψη μας εκεί. Για τις τιμές δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη καθώς ήταν τραπέζι προγραμματισμένο και ήμασταν καλεσμένοι άλλων.

 

Ζωρζ

ΦΑΓΗΤΟ

3.6

Επισκέφθηκε το εστιατόριο τον Νοέμβριο 2018

ΣΕΡΒΙΣ

ΧΩΡΟΣ

ΑΞΙΖΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ;

3.6

4.0

3.5

Ένα καλούτσικο μεζεδοπωλείο με φαγητό μέτριο προς το καλό αλλά και με ελαττώματα που χρήζουν βελτίωσης. Παρέα δυο ατόμων καθίσαμε στην αυλίτσα η οποία είναι αρκετά συμπαθητική, ωστόσο τη μέρα που πήγαμε εμείς θερμαινόταν από μια ξυλόσομπα σε μια άκρη στην αυλίτσα. Δεν ήταν αρκετή και μάλιστα τη βραδιά αυτή δεν έκανε και πολύ κρύο. Ελπίζω να προσθέσουν κάτι, σαν τις σόμπες-ομπρελες που βλέπω σε άλλα μαγαζιά, διαφορετικά ο χειμώνας ...δε βγαίνει.

Πάμε στο τραπέζι τώρα. Παραγγείλαμε κάποια μικρά ορεκτικά και ως κυριο πιάτο ένα κοντοσουβλάκι και μια γλυκόξινη τηγανιά κοτόπουλο. Η τηγανιά δεν μας άρεσε καθόλου. Περίεργα κομμάτια κρέατος, κάπου αμάσητα, και μου έβγαζαν και κάτι νερόβραστο. Σκέτη αποτυχία.

Πάμε παρακάτω. Μέχρι να έρθουν τα κύρια πιάτα πέρασε σχεδόν μισή ώρα, σε μια βραδιά μάλιστα με λίγο κόσμο, τρεις μικρές παρέες μέσα και άλλες τέσσερις έξω. Δεν μπορώ να καταλάβω προς τι τέτοια αναμονή. Και ποιό είναι το κερασάκι στην όλη τούρτα; Είναι το ότι έπειτα από αυτή τη μισάωρη αναμονή και προσδοκία για ένα καλό φαγητό, έρχεται ο, κατά τα άλλα, πολύ ευγενικός σερβιτόρος και με μεγάλη διστακτικότητα και φόβο για το πως θα αντιδράσουμε, μας λέει ότι λόγω κάποιου τεχνικού προβλήματος, δεν μπορούν να μας φέρουν το κοντοσουβλάκι.

Ποιό είναι το θέμα τώρα: αυτά όπως και να το κάνεις συμβαίνουν και στα καλύτερα σπίτια. Έλλειψη οργάνωσης, προχειρότητα, ατυχία, απρόοπτο; Πες το όπως θέλεις. Όλα συμβαίνουν σ' αυτόν τον κόσμο, οπότε το δέχεσαι και συγχωρείς, ασχέτως αν θα έπρεπε να περάσει μισή ώρα για να διαπιστώσουν ότι κάτι δεν τους βγαίνει. Όμως...

.... όταν θέλεις να λέγεσαι σωστός επιχειρηματίας, δε στέλνεις ένα άμοιρο και τρομαγμένο ευγενικό γκαρσόνι να ανακοινώσει το λάθος της επιχείρησής σου κι εσύ μισοκρυμμένος πίσω από την πόρτα βλέπεις την εξέλιξη της ιστορίας. Αναλαμβάνεις, πας στο τραπέζι κι ανακοινώνεις ο ίδιος το λάθος της επιχείρησής σου. Δεν αξίζει δηλαδή ο πελάτης που τιμά με την επίσκεψή του το μαγαζί σου ούτε καν ένα καλό λόγο από εσένα; Στέλνεις την εμπροσθοφυλακή σου κι όλα καλά; Όχι βέβαια, δεν είσαι σωστός επαγγελματίας. Δεν είναι ανοίγουμε ένα μαγαζί, βάζουμε δυο γκαρσόνια, φτιάχνουμε πέντε ορεκτικά και πέντε πιάτα, φέρνουμε και πέντε καλά κρασιά και μετά διαφημίζουμε στο facebook ή όπου αλλού. Ο επαγγελματισμός συνοδεύεται από ΠΡΑΞΕΙΣ κι όχι από ΚΙΝΗΣΕΙΣ. Σε άλλο μαγαζί μάς πρόσφεραν άλλο ένα μπουκάλι κρασί επειδή και μόνο σηκωθήκαμε κάποια στιγμή και σπρώξαμε το τραπέζι μας 20 εκατοστά πιο πέρα ώστε να χωρέσουν άνετα κάποιοι άνθρωποι σε ένα διπλανό τραπέζι.

Το 1922 είναι ένα μαγαζί που δείχνει να έχει κάποιες καλές προοπτικές, ο χώρος του είναι πολύ συμπαθητικός, οι άνθρωποι ευγενικοί, αλλά υπάρχει κάποιος δρόμος να διανυθεί μέχρι να γίνει ένα πολύ καλό μαγαζί.

 

72%

72%

78%

72%

Χαλκίδα

Follow

Εδώ οι καλοφαγάδες μοιράζονται με ευπρέπεια και ειλικρίνεια τις πραγματικές τους εμπειρίες απο τα εστιατόρια που επισκέφτηκαν

© 2018 www.menu4you.gr