Παντοπωλείον 1922

μεζεδοπωλείο

3.7

ΦΑΓΗΤΟ

ΣΕΡΒΙΣ

ΧΩΡΟΣ

ΑΞΙΖΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ;

συνολική βαθμολογία

Χρήστες

3.6

3.6

4.0

3.5

(βασισμένη σε 1 κριτική χρηστών και σε συμψηφισμό με εκείνη του menu4you)

menu4you

3.7

3.8

3.8

3.8

κριτικές

Ζωρζ

ΦΑΓΗΤΟ

3.6

Επισκέφθηκε το εστιατόριο τον Νοέμβριο 2018

ΣΕΡΒΙΣ

ΧΩΡΟΣ

ΑΞΙΖΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ;

3.6

4.0

3.5

Ένα καλούτσικο μεζεδοπωλείο με φαγητό μέτριο προς το καλό αλλά και με ελαττώματα που χρήζουν βελτίωσης. Παρέα δυο ατόμων καθίσαμε στην αυλίτσα η οποία είναι αρκετά συμπαθητική, ωστόσο τη μέρα που πήγαμε εμείς θερμαινόταν από μια ξυλόσομπα σε μια άκρη στην αυλίτσα. Δεν ήταν αρκετή και μάλιστα τη βραδιά αυτή δεν έκανε και πολύ κρύο. Ελπίζω να προσθέσουν κάτι, σαν τις σόμπες-ομπρελες που βλέπω σε άλλα μαγαζιά, διαφορετικά ο χειμώνας ...δε βγαίνει.

Πάμε στο τραπέζι τώρα. Παραγγείλαμε κάποια μικρά ορεκτικά και ως κυριο πιάτο ένα κοντοσουβλάκι και μια γλυκόξινη τηγανιά κοτόπουλο. Η τηγανιά δεν μας άρεσε καθόλου. Περίεργα κομμάτια κρέατος, κάπου αμάσητα, και μου έβγαζαν και κάτι νερόβραστο. Σκέτη αποτυχία.

Πάμε παρακάτω. Μέχρι να έρθουν τα κύρια πιάτα πέρασε σχεδόν μισή ώρα, σε μια βραδιά μάλιστα με λίγο κόσμο, τρεις μικρές παρέες μέσα και άλλες τέσσερις έξω. Δεν μπορώ να καταλάβω προς τι τέτοια αναμονή. Και ποιό είναι το κερασάκι στην όλη τούρτα; Είναι το ότι έπειτα από αυτή τη μισάωρη αναμονή και προσδοκία για ένα καλό φαγητό, έρχεται ο, κατά τα άλλα, πολύ ευγενικός σερβιτόρος και με μεγάλη διστακτικότητα και φόβο για το πως θα αντιδράσουμε, μας λέει ότι λόγω κάποιου τεχνικού προβλήματος, δεν μπορούν να μας φέρουν το κοντοσουβλάκι.

Ποιό είναι το θέμα τώρα: αυτά όπως και να το κάνεις συμβαίνουν και στα καλύτερα σπίτια. Έλλειψη οργάνωσης, προχειρότητα, ατυχία, απρόοπτο; Πες το όπως θέλεις. Όλα συμβαίνουν σ' αυτόν τον κόσμο, οπότε το δέχεσαι και συγχωρείς, ασχέτως αν θα έπρεπε να περάσει μισή ώρα για να διαπιστώσουν ότι κάτι δεν τους βγαίνει. Όμως...

.... όταν θέλεις να λέγεσαι σωστός επιχειρηματίας, δε στέλνεις ένα άμοιρο και τρομαγμένο ευγενικό γκαρσόνι να ανακοινώσει το λάθος της επιχείρησής σου κι εσύ μισοκρυμμένος πίσω από την πόρτα βλέπεις την εξέλιξη της ιστορίας. Αναλαμβάνεις, πας στο τραπέζι κι ανακοινώνεις ο ίδιος το λάθος της επιχείρησής σου. Δεν αξίζει δηλαδή ο πελάτης που τιμά με την επίσκεψή του το μαγαζί σου ούτε καν ένα καλό λόγο από εσένα; Στέλνεις την εμπροσθοφυλακή σου κι όλα καλά; Όχι βέβαια, δεν είσαι σωστός επαγγελματίας. Δεν είναι ανοίγουμε ένα μαγαζί, βάζουμε δυο γκαρσόνια, φτιάχνουμε πέντε ορεκτικά και πέντε πιάτα, φέρνουμε και πέντε καλά κρασιά και μετά διαφημίζουμε στο facebook ή όπου αλλού. Ο επαγγελματισμός συνοδεύεται από ΠΡΑΞΕΙΣ κι όχι από ΚΙΝΗΣΕΙΣ. Σε άλλο μαγαζί μάς πρόσφεραν άλλο ένα μπουκάλι κρασί επειδή και μόνο σηκωθήκαμε κάποια στιγμή και σπρώξαμε το τραπέζι μας 20 εκατοστά πιο πέρα ώστε να χωρέσουν άνετα κάποιοι άνθρωποι σε ένα διπλανό τραπέζι.

Το 1922 είναι ένα μαγαζί που δείχνει να έχει κάποιες καλές προοπτικές, ο χώρος του είναι πολύ συμπαθητικός, οι άνθρωποι ευγενικοί, αλλά υπάρχει κάποιος δρόμος να διανυθεί μέχρι να γίνει ένα καλό πολύ μαγαζί.

 

73%

74%

78%

73%

Χαλκίδα

Follow

Εδώ οι καλοφαγάδες μοιράζονται με ευπρέπεια και ειλικρίνεια τις πραγματικές τους εμπειρίες απο τα εστιατόρια που επισκέφτηκαν

© 2018 www.menu4you.gr